Tyxo.bg counter
четвъртък , 11 август 2022

20 ГОДИНИ АРИСТОКРАТИЗЪМ И ВЕЛИЧИЕ В БЕСА ВАЛЕЙ

Няма и как да се очаква нещо по-различно от аристократизъм, елегантност и изтънченост от партито за 20 – годишнината на БЕСА ВАЛЕЙ. Земята на древния царско – жречески род на бесите напълно закономерно успява да привлече погледа на няколко изтъкнати съвременни аристократи –  граф Стефан фон Найперг (вляво на сн.), собственик на няколко имения в Бордо, виноаристократа и виноконсултант Марк Дворкин и именития германски финансист Карл Хайнс Хаупман. Вероятно няма човек, посетил избата, който да не запечатал в паметта си френската винокласика – с новопостроените стоманено бетонни резервоари, както и храмовия екстериор на имението, вдъхновен вероятно от мисията на древнотракийското племе – да пази храма на Дионис.   За аристократизма на самите вина на БЕСА ВАЛЕЙ дори не е необходимо да се говори. Достатъчно е да се споменат имената им Enira, Reserva, BV Grande Cuvee,  Syrah.

-Ние станахме на 20 години, което е чудесна възраст за една винарска изба. Защо ли? Защото сега лозята ни навлизат в топ форма и следващите 20+ години ще ви зарадваме с още по-добри продукти, ще покажем някои чисто сортови вина, ще продължим да даваме най-доброто, на което сме способни, заяви Карл Хайнс Хаупман от сцената на тържеството.

Партито протече по аристократичен протокол: дрескод, висша кухня, джаз, фойерверки и празнична торта. Сред „високите“ гости на тържеството бяха посланиците на Франция, Грузия, Албания, вип персони от Пазарджик и регион, изтъкнати производители и любители на виното, сред които и трима старозагорци – Николай Далаков, колекционерът Христофор Бунарджиев и инициаторът на виноклуб Дионис Стефан Кацаров.

Пенка ПАРАШКЕВОВА

 

Leave a Reply