Tyxo.bg counter
събота , 4 декември 2021

ЩЕ ОСТАНАТ ЛИ БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕВОЗВАЧИ МАСОВО БЕЗ ШОФЬОРИ?

Надявам се бъдещите евродепутати да преразгледат планът Макрон, както и колегите им от нашето Народно събрание да преосмислят ТОЛ таксите. И за двата казуса еднакво съм песимист, каза управителят на превозваческата фирма ЦИТАДЕЛА-ММ-инж. Милан Миланов.

И друг път съм  го казвал. България не е интересна за Европа. Много сме малки в очите на ЕС. Протести като този на превозвачите ни срещу плана Макрон в Брюксел, буквално под прозорците на Европейския парламент, се случват ежедневно и никой не им обръща внимание. И нашия протест ще има същата съдба. Фактът, че никой не му обръща внимание е очевиден. Нито една европейска медия не го отрази. Големите сили на стария континент са взели решение да въведат пакета мобилност. За малки страни като България решението ще бъде спуснато без право на възражение. С него големите целят да ни унищожат и да ни изхвърлят от пазара на превозвачите. Те ще вземат квалифицираните кадри, а ние ще пием една студена вода.

И по отношение на намаляването или премахването на ТОЛ таксите не съм оптимист. Усещането ми е, че и нашите, и чуждите политици работят в полза на това ние, българските превозвачи да останем без шофьори. Не ни е за пръв път да сме в криза. Ще преглътнем и този горчив хап. Добрите шофьори у нас са малко, а и тези, които наистина си разбират от занаята са в пенсионна възраст. Ще се наложи да внасяме шофьори, но вече младите избягват  тежкия труд, какъвто е въртенето на волана. Искат да са началници с уютен кабинет и служебен телефон и да управляват без да напускат офиса си, допълни инж. Милан Миланов.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply