Tyxo.bg counter
вторник , 2 юни 2020

Халил Летифов: НА СЛЕДВАЩ ЕТАП МЕРКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАСИЛЯТ

Депутатът от 27 МИР, зам.-председател на парламентарната група и областен координатор на ДПС Халил Летифов определи мерките на националния щаб за борба с коронавируса  у нас като правилни и навременни.

-Мерките имат за цел да  запазят здравето и живота на хората. Резултатите в тази насока са добри. Дали мерките трябва да бъдат отслабени, ще покаже времето. За държавата, държавността и сигурността в страната е важно институциите, облечени във власт, да са единни в борбата срещу пандемията. Изпитанието и кризата, пред които сме изправени, са изключително големи. Те съдържат два аспекта. Единият засяга здравето и животът на гражданите, а другият има икономически измерения. По втория се взеха редица мерки.  ДПС ще подкрепи тези от тях, които реално ще подпомогнат бизнеса. Подкрепихме мерките, свързани със социалното осигуряване и мярката 60/40. На следващ етап, мерките следва да се засилят. Да са насочени и към хората, и към бизнеса, категоричен е Халил Летифов.

В качеството си на председател на Парламентарната комисия по транспорт, той допълни, че транспортният бранш ще е сред най-засегнатите от икономическата криза, която COVID-19 води след себе си.

-Голяма част от пътническите превози са най-тежко засегнати от пандемията. Курсовете и пътуванията са ограничени. Надеждите са фирмите и хора да оцелеят. За да се случи това, повтарям, че мерките на  следващ етап, трябва да бъдат много по-сериозни от действащите. В Европейския парламент на първо четене мина още една част от оспорвания от България и от други седем държави-членки на ЕС пакет Мобилност. В сегашното време на все по-острата нужда от зелени коридори и бързо предвижване на стоки, текстовете му са дискриминационни.  Ще се борим до край те да не влязат в сила. Ще защитим националния интерес и този на  бранша.  За да го направим, сме готови да стигнем до европейските съдилища.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply