Tyxo.bg counter
понеделник , 2 август 2021

У НАС ЗА СПОРТА ОСТАВАТ САМО  ТРОХИ

-Чакаме световната федерация да направи календара си. Оттам родната федерация ще направи своя, за да видим какви състезания и турнири ни предстоят, каза президентът на клуба по борба Берое Николай Стоянов.  Той не се ангажира с прогноза кога ще се случи това.

-В тази насока все още никой нищо не може да каже. Знае се със  сигурност, че ще има европейски и световни първенства за юноши, състезатели до 23 години  и кадети. Обсъжда се световният шампионат при мъжете. Всичко обаче е с предпоследна заповед. Състезателите ни са готови.  В кондиция са и чакат състезания. Убеден съм, че поне европейски надпревари ще има. От тях момчетата ни ще се върнат с подобаващ брой отличия, прогнозира Николай Стоянов. По думите му пандемията не може да се отрази на доказаните борци.

– Който има високи амбиции за отличия, намира начин да поддържа форма. Вярно е, че тренировките не са в състояние да заместят състезанията, но начини за привеждане в подобаващо физическо състояние има. Според Николай Стоянов не е изключено България да завоюва седем олимпийски квоти в борбата- по две в двата стила при мъжете и три при жените. Питаме го защо България загуби традициите си в спорта.

-У нас спортът не е национална политика. Още от времето на Иван Костов пари за спорт не се отделят. Големи спортисти и треньори бяха оставени  с лека ръка на улицата . Хвърлят  се и се преразпределят  милиони, а за спорта остават само трохи.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply