Tyxo.bg counter
четвъртък , 16 септември 2021

УЧИТЕЛИТЕ СА ДНЕШНИТЕ БУДИТЕЛИ

-Приемът за вече стартиралата учебна година включва четири вместо досегашните пет паралелки за първи клас. От това обаче не страда броят на новоприетите първокласници, който  е 108 ученици. Паралелките за пети клас пък са пет.  С една повече- 17 са групите за целодневна организация, обобщи директорът на старозагорското IV Основни училище Кирил Христов- Господин Балъкчиев.

Той е категоричен, че в повереното му школо вече имат опит в прилагането на електронната форма на обучение и при нужда без проблем могат отново да я въведат.

-И децата, и учителите ни са снабдени с необходимите  електронни устройства. Готови сме да осигурим и допълнително възнаграждение от 30 лв. на всеки преподавател, ако минем на учебен процес онлайн, както гласят изискванията. Имаме  малко карантинирани заради пандемията деца, каза Господин Балъкчиев. Именно учителите, той определи като днешните будители на България.

-Учителите, заедно с лекарите са на първа линия в битката с COVID-19 . Те въпреки ежедневния риск за здравето си, продължават  отговорно да изпълняват професионалните си задължения, категоричен е директорът на IV Основно училище. За  Деня на будителите- 1 ноември, той пожела на колегите си,  учебната година да  е все така успешна, както  стартира.

Иван НЕЙКОВ

 

Leave a Reply