Tyxo.bg counter
четвъртък , 11 август 2022

Таньо Брайков: ОТ АДВОКАТ ДО АДВОКАТ ИМА РАЗЛИКА

Твърдо против наличието на множеството кафе машини в града е зам.-председателят на местния парламент и общински съветник от ГЕРБ Таньо Брайков.

– Личното ми мнение е, че кафе машините трябва да бъдат премахнати. Броят им в града е може би над 1000 и едва ли някой в общината може да каже колко със сигурност са те. Не приемам пред всяко кафене да има по една, а често и по няколко кафе машини. Кой защитава инвестицията на собственика на кафенето? Тези дето имат кафе машини се оплакват, че евентуалното им премахване е удар за тях като представители на дребния бизнес. Не извършват ли и те, с присъствието си до кафетата, удар върху бизнеса им. В повечето цивилизовани страни няма кафе машини на улицата. Как се поддържат те и колко хигиенични са? На  тези въпроси, никой не може да отговори.

Питаме Таньо Брайков кои  видове бизнес ще са най-потърпевши от коронавируса.

-Авиокомпаниите, превозвачите и туризмът скоро няма да се изправят от пандемията. Дали последствията от нея ще продължат с години, каквито прогнози правят някои познавачи, не знам. Тя ще се отрази сериозно на хората, чиито бизнес е свързан с износ в страните в ЕС и извън тях

Като адвокат Таньо Брайков смята, че и адвокатите са потърпевши от извънредното положение.

– Пандемията ни се отрази зле, защото в последните два месеца съдилищата не  работеха. Сега са предприели зверски мерки за сигурност.  Преобладаващата част от обществото ни си е изградило мнението, че адвокатите в България са много богати. Истината е, че от адвокат до адвокат има разлика. Има адвокати, които разчитат на клиентите си. Нямат ли клиенти, разчитат на делата, които са им назначени. Държавата трябваше да помисли за адвокатите, останали без работа. Тя не помисли не само за тях. Не помисли и за хората със свободни професии.

Единственото положително от пандемията според Таньо Брайков е, че направи  голямата част от сънародниците ни по търпеливи.

-Иначе в коронавируса няма нищо положително. Той сгромоляса и малкото неща, които тръгнаха напред в икономически план. При развихрянето му се установи, че много от нещата, с които се занимават ЕС и европейските правителства, са странични и неактуални. Как да говорим за план Макрон, зелена сделка и други, след като е видно, че има далеч по-важни неща от тези. Най-важно е да има къде да работят хората, за да изкарват пари.

Иван НЕЙКОВ

 

Leave a Reply