Tyxo.bg counter
петък , 10 април 2020

С UVA NESTUM  В СПИСЪКА НА ВИНЕНИТЕ МАРШРУТИ,

Дни на отворените врати в Мелнишко значително разширяват географията си, стигайки до Места и подножието на Родопите. За луксозния комплекс край Гоце Делчев, вероятно вече са дочули не само винолюбителите, тъй като той позволява едновременно винен, спортен, конферентен, СПА, културен и еко туризъм. Разположен е на 77 дка по долината на Места, заобиколен от четири величествени планини. Носител е на награди Архитектон‘16 на Съюза на архитектите и Сграда на годината’16 в хотелската категория.

В какво обаче се фокусира UVA NESTUM е видно още от името, в превод Грозде от Места. Собствените лозя са 23 дка в сортов състав Рубин, Сира, Каберне Фран, Мерло и Каберне Совиньон и Тамянка. Избата е бутикова с капацитет до 10 хил. бутилки годишно. Добивите в лозята са контролирани, избата използва и класически и съвременни технологии. В портфолиото и в енотеката им на място засега фигурират Uva Nestum Rubin & Merlot, Uva Nestum Cabernet & Merlot, Uva Libre, Rose Uva Nestum и Shirtó. А за класата им най-красноречиво говорят наградите. На Балканския винен конкурс миналата година Uva Nestum Cabernet Franc & Merlot 2016 е със сребро, а Uva Nestum Rubin & Merlot 2016 категорично печели журито, със златен медал е и е включено и в 5-звездния КАTAлог на българското вино за 2020 година. Виното е с плътен рубинен цвят, с експлозия на зрели къпини, сливи, червени боровинки в носа, с нотки на печени ядки, тютюн, мед и шоколад с мента. Тялото е плътно и мощно с меки танини, дълъг и запомнящ се финал и послевкус на шоколадово плодов меланж.

 

Комплекс Uva Nestum Wine & SPA очаква гостите на инициативата Дни на Отворени Врати в Мелнишко 2020 в изба Uva Nestum, гр. Гоце Делчев на 14-ти, 15-ти и 16-ти февруари от 11:00 до 16:00 часа. Винолюбителите ще бъдат посрещнати от професионален технолог в духа на традициите с хляб и вино и ще имат възможност да се запознаят с избата и процеса на винопроизводство.

На  16 -ти февруари комплексът предлага на гостите на инициативата специална цена за нощувка с отстъпка 35%, за да завършат своя винен уикенд по най-запомнящ се и хармоничен начин с ароматите и вкусовете на Долината на Места!

Повече информация на: https://www.facebook.com/events/589710178237502/permalink/637591436782709/

Поля ИВАНОВА

Leave a Reply