Tyxo.bg counter
събота , 4 декември 2021

С МУСКА НА ВРАТА СРЕЩУ БЕЗХАБЕРИЕТО НА ВЛАСТИТЕ

Системата не работи, системата е сбъркана, системата е порочна, системата ни убива. Тази констатация разбраха вече и децата, не само родителите на децата с увреждания. 17 институции били отговорни за трагедията край Своге за смъртта на 17 души. За всеки убит във фаталния автобус семействата им щели да получат по 375 лева!

375 лева е цената на човешкия живот у нас, определен от бездушни чиновници. А от хилядите бюрократи в 17-те институции никой няма да понесе съдебна и материална отговорност. Защото ще си измият ръцете с нещастния шофьор и няколко оставки. Както си измиха ръцете с  изгнилото съоръжение на тунела Ечемишка, където загина човек. Както си измиха ръцете с дъжда при 13-те жертви от Аспарухово. Както си измиха ръцете с управителя на фалиралата КТБ. Както си измиха ръцете със срива на Търговския регистър, чийто директор подаде оставка. Както си измиха ръцете с фалита на застрахователна компания Олимпик, където пак бе хвърлена някаква оставка. Както си измиха ръцете с чумата по овцете и свинете, обяснявайки случилото се с европейското законодателство, а потърпевши се оказаха собствениците на стадата. Както си измиха ръцете за пожара на тютюневите складове край Пловдив, където опра пешкира един клошар.  Въобще управляващите и институциите гледат да изкарат виновни за случващите се трагедии у нас я някое природно бедствие, я някой клошар. Защо в България никой не инвестира и един пробит долар? Защото в тази страна има закони, но те не се спазват, има съдебна система, но тя не съди справедливо, има власт, на която никой не вярва.

За да не се случи с всеки от нас някое нещастие, ние българите, в 21 век, трябва да разчитаме на късмет, на червен конец против уроки, на муска или амулет на врата, на врачки и ясновидки. Други варианти срещу безхаберието на институциите май няма.

Петко ГЕОРГИЕВ

Наблюдател

 

Leave a Reply