Tyxo.bg counter
неделя , 28 февруари 2021

СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ

Директорът на старозагорското спортно училище Тодор Каблешков- Димо Неделчев информира, че на 22 юни школото ще организира Среща на поколенията за бившите си възпитаници. Това е втора по рода си инициатива, като първата се проведе преди 5 години.

Съдейки от първото издание на мероприятието, не съм и предполагал, че то ще предизвика толкова голям интерес. Тогава го уважиха голям брой участници. Правим го пак, за да отдадем на хората от спортното минало на града нужната почит, а те, бидейки заедно, да си припомнят общи преживявания из стадионите и залите.

Димо Неделчев отбеляза, че за новата учебна година училище Тодор Каблешков е заложило прием от 15 момичета- по 5 в пети, шести и седми клас по баскетбол. Това е първата ни заявка за бъдещи баскетболистки от близо две десетилетия. Идеята се роди след среща с треньора на дамския баскетболен клуб Берое- Таня Гатева.

Директорът на школо Тодор Каблешков припомни, че от 1984 г. при ситуирането му в кв. Кольо Ганчев на базата му не е правен ремонт, а от близо 14 лета не е обновявано и общежитието. Не бъдем ли пребазирани в центъра на града, не можем да очакваме изпълнение на приема. Наблюденията от други селища, където има спортни училища, показва, че успех със запълването на паралелките имат тези от тях, които имат добра база и са на централно място, отбеляза Димо Неделчев.

Генади СПАСОВ

Leave a Reply