Tyxo.bg counter
понеделник , 17 май 2021

СЛАВИ ЩЕ Е НОВИЯТ БАРЕКОВ

 

– Предсрочни парламентарни избори  биха променили правилата на играта, каза лидерът на Политическо Движение Социалдемократи Елена Нонева. Всяка от намиращите се в парламента политически сили е грабнала някакви законопроекти и държи на тях, без да е ясно колко законосъобразни са те.  Исканията за законови промени са много разнородни. Но нищо не стои на дневен ред, нито се говори по него. Проблемите на гражданите остават нерешени. Те изпратиха в Народното събрание нови три партии, които не правят нищо друго освен да уреждат личните си сметки с някого. Новите политически играчи не говорят нито за излизане от икономическата криза, нито за КОВИД. В момента парламентът е превърнатв кошер, в който всяка пчела дърпа за себе си каквото и колкото може, защото не се знае каква ще

е продължителността на живота й. Много бързо партиите забравиха предизборните си обещания. Създадоха комисия за разследване управлението на Борисов. Практиката у нас обаче е показала, че когато не искаме да се реши даден проблем, ангажираме с него комисия.

Елена Нонева  сподели още, че не е изключено Бойко Борисов да се върне на бял кон във властта:

-Той ще стегне редиците. При предсрочни парламентарни избори ГЕРБ наистина ще подобри резултата си, за разлика от множество, повярвали без време във възможностите си партии и коалиции. В БСП резултатите, не само че няма да се подобряват, но и ще вървят още по-надолу. Ако разпадът в БСП, особено по места, продължава, то нищо добро не чака столетницата. Оставането на Корнелия Нинова на поста председател, засилва разпада при червените. Явно Корнелия не може да си намери друга работа, затова толкова държи да ръководи БСП. Тя доказа, че не разбира от партийна дейност. Елена Нонева не одобрява  играта на избори до дупка:

-От подобен сценарий губи цялото общество. На  България й трябват отговорни политици, които да следват ясен и надпартиен план за излизането ни от кризата. Мисля, че може да има нови улични протести. Ще ги предизвикат недоволните от сегашната картина граждани и партиите, останали извън парламента. На последните избори Слави спечели голяма подкрепа. Той обаче ще е новият Бареков. Политическият му живот ще приключи бързо, щом не пожела да състави правителство при подкрепата, която има в парламента.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply