Tyxo.bg counter
събота , 4 декември 2021

Светослав Колев: МОГА ДА ДАМ СВОЯ ПРИНОС И ДА БЪДА БЛИЗО ДО ЖИТЕЛИТЕ НА РЕГИОНА

Вторият в листата на “ Изправи се“ Светослав Колев е на 36. Възпитаник е на старозагорската езикова гимназия Ромен Ролан с френски и английски език, бакалавър по финанси и магистър по финансов мениджмънт. Работи по специалността си в Казанлък. Семеен, с едно дете. В свободното си време спортува – футбол и ски. Заедно със съотборниците си участва във всички местни благотворителни турнири. Израства в обществен план с мисълта за развитието на Стара Загора и региона.

От позицията на икономист с немалък опит е убеден, че развитие и растеж са възможни във всеки един регион. Обезлюдяването на малките населени места, според него, е сериозен икономически негативен процес, който трябва да бъде преодолян. Това може да стане чрез прекратяване на концентрацията на производствен, административен, кадрови и културен  ресурс в по-големите населени места. Задължително е да се търсят и индивидуалните конкурентни предимства на всяка община. За пример сочи Казанлък със сериозната му индустрия и развитие на етерично – маслена промишленост.

Кандидатът на Изправи се бг. Мутри вън има и собствена визия за макроикономиката на страната. Точно тук той вижда и собственото си амплоа в работата на парламента – в предварителната работа в комисиите и в комуникацията с всички заинтересовани страни при всяка законодателна инициатива – съсловни организации, бизнес, синдикати.

-Според мен в момента липсва макроикономически капацитет в Народното събрание и това сериозно ощетява бизнеса, коментира Светослав Колев. Българският пазар е различен и малък. Бизнесът ни, според европейските дефиниции, дори не стига до среден. Предимно малък, микро и семеен е. Понесе и най-големи щети от Ковид кризата. И точно поради тази причина нямаме право да налагаме шаблони на европейската нормативна уредба. Една семейна фирма с 4-5 души персонал не може да назначава и администрация. В парламента трябва да има икономисти, които на всяка цена да намалят законодателната тежест към малките и семейните фирми. Защото те съставляват над 80% от икономиката на страната. Но вместо да извършват основния си предмет на дейност, на практика са принудени да обикалят по инстанции, убеден е Светослав Колев . Огромен икономически проблем, според него, е и прекъснатата връзка между бизнес и образование. Това е и причината изборът на професия у младите хора да е хаотичен и случаен. Подходящ начин това да се промени е бизнесът да „влезе“ в учебните програми, а на младите хора да се даде възможност за мотивиран и обоснован избор – задължително след няколко годишен стаж по придобитата в гимназията или в университета специалност.

– Сам градя предизборната си кампанията с ясната визия какво искам да променя и в регионален, и в национален план, каза още Светослав Колев. Убеден съм, че мога дам своя принос, както и винаги да бъда близо до жителите на региона.

Стефан ЛЮБЕНОВ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Leave a Reply