Tyxo.bg counter
неделя , 24 октомври 2021

ПРАВО НА ОТГОВОР

-В последните местни избори, като председател на Българския граждански алианс, предложих на членовете му да регистрираме листата за общински съветници Ние, гражданите! Листата регистрирах лично аз, без да обвързвам с това алианса. Неговите членове получиха правото да се включат в листата.

Във връзка с появилото се в социалните мрежи към мен обвинение, че съм милионерче, купило си общински съветник в лицето на избрания от квотата на Ние, гражданите! Стефан Димитров пояснявам:

-Всички пари от тогавашната предизборна кампания са събрани от членовете на листата на Ние, гражданите! Стефан Димитров, Йонко Димов и моя милост дадохме по 300 лв. Няколко от другите членове на листата дадоха по 100 лв. Общата сума, която сме изхарчили в предизборната кампания, е 1 900 лв. Със собствени средства Тихомир Томов построи палатка за нуждите ни и за срещи със старозагорци. Пак със собствени средства, друг наш съратник Пламен Петков, отпечата флаери и плакати, които разлепихме из града. Средствата, дадени лично от мен в кампанията, са 300 лв. Ако някой  мисли, че с 300 лв. мога да си купя общински съветник и да го манипулирам, значи съм достоен за Нобелова награда.

Български граждански алианс е създаден, за да обедини редица граждански сдружения, съюзи и големи общности от хора. Те с общи усилия да наложат идеите си пред силните на деня политици.

Създадохме организацията, за да нарушим действащото статукво на политическата карта у нас. Искаме да премахнем гласуването под строй и да накараме т. нар политически елит да се съобразява с гражданите. Постигнахме го с присъствието на Стефан Димитров в местния парламент. Попречихме  на чуждестранни фирми да ни тровят и да дупчат земята ни в търсене на злато и полезни изкопаеми. Преборихме се за запазването на пистата на старозагорското летище и за по-справедлива такса за сметосъбиране в  Стара Загора.   Не се отричам от думите си, че ще върнем парите на всеки, дал средства, а не e съгласен с идеите на алианса. Ние работим само и единствено в полза на гражданите, а не за собствена облага.

Адвокат Симеон ЯЛЪМОВ

Председател на Общобългарски граждански алианс

Leave a Reply