Tyxo.bg counter
понеделник , 3 август 2020

ПО- ШАРЕНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ Е ПОЛОЖИТЕЛНО ЯВЛЕНИЕ

Според бившия председател на Общинския съвет и зам.-председател на новия местен парламент Таньо Брайков от ГЕРБ, това че новоизбраният Общински съвет е шарен, е положително явление.

-Хубаво е, че местният парламент ще е шарен. Това гарантира по-голяма демократичност и по-сериозен контрол върху работата му- убеден е той. И е категоричен, че ниската избирателна активност показва незаинтересоваността на преобладаващата част от гражданите за случващото се  в обитаваните от тях селища.

-Хората масово се оплакват, че в България не се случва нищо хубаво. Същевременно обаче, не желаят да са обществено активни, заявявайки искането си за промяна чрез правото си на глас. Големият брой недействителни бюлетини говорят, че изборната култура на българина е все още ниска. Преференциалният вот обърка гражданите. Те масово задраскваха номера на преференцията на желания от тях кандидат, но пропуснаха да задраскват номера на издигналата го партия. Това прави гласът им недействителен. При гласуване трябва да има задължителен образователен ценз-допълни Таньо Брайков.

Според него следващият общински бюджет следва да е по-добър от предишния, а индустриална зона Загоре ще даде на Стара Загора  допълнителен икономически подем.

-Не съм съгласен със скептиците, които не вярват, че зоната ще заработи качествено. Съдейки по направеното в индустриалните зони на други градове, то това, което те направиха за пет години, ние го направихме за една. Няма да отстъпим от заложеното кредо- в зона Загоре да намерят място само предлагащите високотехнологични производства инвеститори. Те гарантират голяма принадена стойност на произведеното от тях и високи възнаграждения на служителите си- отбеляза Таньо Брайков.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply