Tyxo.bg counter
събота , 4 декември 2021

ПОСЛЕДНИТЕ ИНОВАЦИИ НА КЕРХЕР ЗА ФЕРМАТА, ОБЩЕСТВЕНИТЕ СГРАДИ И ДОМА

Пълна гама нова серия продукти представи на БАТА Агро световният лидер в почистващата техника КЕРХЕР. И при все че почти няма човек, който да не е чул за КЕРХЕР, нека все пак поясним, че световният номер 1 представя продуктите си в 2 основни групи: Хоби програма и Професионални машини, като този път и двете програми са напълно окомплектовани с безкабелни ( на батерии) уреди и машини. Преди тях обаче, акцент върху новостите.

Хоби водоструйките ( няколко класа според мощността) са отново с много подобрения, например почистването с воден филтър, и могат да влязат буквално във всеки дом – за почистване на автомобил, на къща, камина, градина и пр. обясни инж. Ангел Ангелов,  управител на старозагорския официален представител на фирмата ДЕЙТА КЕРХЕР. Хоби парочистачките SC на КЕРХЕР почистват с пара, а мръсотията се събира с моп. Веднага след тях и уникалните SVC или Steam Vacuum cleaner – незаменими при дезинфекция, които за разлика от обикновените парочистачки използват и вакуум, като по този начин отработената вода, без ръчен труд, попада в резервоар за мръсна вода. Разбира се и ред още подобрени версии на прахосмукачки за сухо и мокро почистване, както и чисто нов модел на  подопочистваща машина FC 5 (floor cleaner), която отново чрез вакуум едновременно мие и подсушава.

В портфолиото на професионалните машини от старозагорското представителство на КЕРХЕР показаха още нови модификации и подобрения на незаменимите за всяка ферма или селскостопански автопарк водоструйки и параструйки с различен капацитет и дебит за дезинфекция на обори, за почистване на трактори, комбайни, двигатели и др. Пълната гама производствени почистващи машини се допълва от метачните машини на КЕРХЕР за външни площи ( с каквито вече ще се почистват Аязмото и площада пред Общината). Подопочистващите автомати също са подобрени, мият и подсушават едновременно и отново са с огромен обхват на приложение – хотелиерство, ресторантьорство, хипермаркети, училища, киносалони, стерилни производства в хранително-вкусовата промишленост, каза още инж. Ангелов. Световна иновация на КЕРХЕР е  напълно новата технология на Айс бластъра. Представлява машина за почистване със сух лед ( втвърден при – 79 гр. въглероден диоксид), който се „изстрелва“ с компресор върху почистваната повърхност. От голямата температурна разлика ледените гранули увеличават обема си до 200 пъти, и преминавайки в газообразно състояние, увличат със себе си мръсотията. Принципът наподобява пясъкоструенето, без обаче да наранява почистваната повърхност.

Повече за последните новости в хоби и професионалната програма на КЕРХЕР можете да научите на място в представителството им: Патриарх Евтимий 93 А, 042 605 054. За новите безкабелни машини на КЕРХЕР, четете в следващия брой на Наблюдател.

Пенка ПАРАШКЕВОВА

Leave a Reply