Tyxo.bg counter
събота , 4 декември 2021

ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА БОРБАТА НИ

Старозагорецът Христо Маринов е новият стар председател на родната федерация по борба. Кандидатурата му за втория мандат беше издигната от старозагорския клуб Берое.  След преизбирането на Христо Маринов, президентът на старозагорци Николай Стоянов стана част от новоучредения УС на федерацията. Ето как, той вижда развитието на българската борба:

-Въпреки тежката ситуация за бизнеса и спорта, породена от пандемията, целта пред новото ръководство е борбата да върви напред. Надявам се, че и в спортното министерство ще обърнат подобаващо внимание на борбата. Не е редно всеки да се рови в парите, които се отпускат за нашия спорт, без никой да пита колко грешни суми се харчат във футбола ни, без да има никакъв ефект от това. Да приема място във федерацията не беше лесно решение, защото избягвам публичността. Благодаря на Валентин Йорданов, който предложи кандидатурата ми, за гласуваното ми доверие. Той е легенда на световната борба. На него не се отказва.  Ще работя за борбата. Редно е да променим начина на подготовка на националните отбори. Най-талантливите състезатели във всяка възраст трябва да са целогодишно на подготовка. Иначе няма как да разчитаме на резултати, каза Николай Стоянов. Той припомни, че ръководеният от него клуб Берое е сред най-успешните клубове по борба в страната.

-Във всяка гарнитура имаме силни единици, изявяващи се на международно ниво. Очаквам да сме представени и на Олимпиадата при мъжете. За нас изявите зад граница са най-важни. Очаквам не просто да участваме, но и да се върнем от тях с много медали.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply