Tyxo.bg counter
събота , 4 декември 2021

ПОЛИТИЦИТЕ СЕ СЕЩАТ ЗА НАРОДА САМО ОТ ИЗБОРИ НА ИЗБОРИ


Българските граждани не се интересуват от евроизборите. Те не виждат в Европа очаквания голям съюзник. Всяка от страните на стария континент се е затворила в себе си, гледайки само в собствения си двор. В ЕС няма чувство за общност. Това е причината сънародниците ни да нехаят за случващото се в Брюксел. За тях заседанията на Европейския парламент всеки месец и заплатите, които взимат евродепутатите, са излишен лукс, на фона на нищожните възнаграждения у нас, коментира бившият депутат от Реформаторския Блок, а в момента част от Политическо Движение България на гражданите- Димитър Танев.

Той е категоричен, че никой в България не се интересува от евровота. ГЕРБ и БСП ще го използват за поредното разчистване на сметки помежду си. Българите не харесват Борисов, но една негова победа ще го укрепи на власт. При евентуалната му загуба пък, Корнелия Нинова ще нададе глас, че е назрял моментът за предсрочни парламентарни избори. На Бойко, опозиционните сили вътре в БСП, са му много удобни за настройване срещу Нинова и за възможността, искайки й главата, да разбият столетницата. Само ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат представители в Европейския парламент. Не виждам такъв шанс за Демократична България. Лидерите й не си научиха урока. Те носят вина за това десницата да е извън сегашното Народно събрание. Никой от лидерите вдясно не работи за обединението на десницата. Иска той да е лидер, а всички останали да го следват. България на гражданите ще участва самостоятелно в евровота. Другата възможност беше да ни няма изобщо в него и да не предложим никаква алтернатива, за тези които ни подкрепят.

Димитър Танев взе отношение и по темата за съдбата на комплекса Марица-изток. Европа ни каза, че ако искаме да запазим централите си, трябва да плащаме за тях. За да го сторим платихме 400 млн. лв. Сега, ако ни се увеличи токът с 10% през юли и за това бъде обвинен Марица-изток, няма какво да се сърдим. Още преди 2 години, бидейки депутат, говорих по темата. Вместо всяка година да ходим при премиера и да му искаме 400 млн. лв за спасяването на комплекса, които ще отидат на вятъра, не е ли по-добре да му поискаме 1 млрд лв. с които да привлечем крупни инвеститори, а икономиката на Стара Загора да не е зависима от комплекса. Но у нас политиците мислят за хората само от избори на избори. Разсъждават по пожарникарски. Като има пожар в обществото, развиват маркуча и го гасят. Няма мащабно мислене как проблемът да се реши и да се забрави веднъж завинаги.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply