Tyxo.bg counter
петък , 10 април 2020

ОТ ПОЗИЦИЯТА, ЧЕ ЛОЗЕТО И ВИНОТО СА ХОБИ ДО ЖИВОТ

 стартира лозарските си инвестиции Иво Иванов, „присаден“ в бранша от коренно различен бизнес. Така се появяват на лозарската ни карта двата масива от общо 330 дка край ГЛУШНИК в подножието на Сливенската планина. Почвите са глинесто каменисти, с отличен въздушен дренаж, експозицията е южна – перфектното кътче за лозарство. Сортовият състав на лозето е Каберне фран, Каберне совиньон,  Мерло, Пино ноар, Каладок , Сира, Мускат, Пино гриджо, Гевюрц траминер и  Вионие.

Избата на ГЛУШНИК е в строеж. Идеята и за нея е посветена изцяло на философията, с която стартира проекта– създаване на само и единствено висококачествени вина. Началото е предпазливо – със създадената през 2017 г.  тестова серия вина от общо 6000 бутилки, които обаче намират изключително радушен прием сред познавачите. Висока оценка им дават и водещи енолози и винопроизводители в страната. Окуражени от първите успехи в ГЛУШНИК още по-ентусиазирано се захващат с мисията си – да разкрият пред света огромния потенциал на българското вино и мястото му – сред най-добрите образци на световното вино изкуство. Амбиция, която се постига с категоричен перфекционизъм  – от лозето до избата. И перфекционизъм на който е решен целият екип на ГЛУШНИК.

Към всичко това добавете и безспорно атрактивното сортово портфолио на избата. Рядко срещания френски сорт Каладок се представя с едно Розе в  перфектен стил Прованс -с лавандулови и черешови нотки, свежо, стегнато, гъвкаво тяло  и пикантен финал. В белия диапазон на Глушник ще откриете  едно чисто сортово в класически италиански стил Пино Гриджо както и два уникални сепажа  Гевюрц траминер§ Пино и Мускат§ Вионие’18 . Изобилие цари и в червената гама на ГЛУШНИК като започнем от най-младите и плодови Каберне фран’18 и Кюве Мерло§Каберне фран§Каберне совиньон’18. Отново кюве в същите пропорции, но вече отлежало, търсете при реколта 2017. Сериозен претендент тук е и сложната пикантно – плодова на нос и вкус Глушник Сира’17. И задължителното, за всеки следящ вино тенденциите любител, Глушник Каберне фран’17 – със сочния си сортов нос с нотки на индиго, обло, меко и гъвкаво тяло и с печени малини в послевкуса.

Повече за перфекционизма и класата на ГЛУШНИК на:

www.glushnik,eu , tel: +359 889 606 669 и в специализираните вино магазини

Н

Leave a Reply