Tyxo.bg counter
петък , 30 октомври 2020

ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОТЧЕТОХА В СЪРНЕНА ГОРА 2001

 

На проведените годишни събрания през юни ловните дружинки Остра могила и Пряпорец отчетоха  много добра ловностопанска дейност.

Под ръководството на ловното сдружение се създаде добра организация по изпълнение на ловностопанските мероприятия, а така също и по финансовата отчетност.

Добрата организация при ловуването на дива свиня даде много добри резултати. През ловен сезон 2019/2020 година ЛД Остра могила отстреляха 30 бр. диви свине, а ЛД Пряпорец – 14 бр. Похвално е и за двете дружинки, че ловците  се организираха и ловуваха индивидуално на дива свиня през август и септември. Стриктно се изпълняват мерките за борба с африканската чума по свинете. За съжаление през януари в ЛД Остра могила имаше 1 бр. дива свиня с положителна проба. В страната продължава да има случаи на африканска чума и затова в ловните райони се правят редовно обходи. Всички ловци се отнасят сериозно и отговорно при спазването на изискванията за биосигурност.

През март тази година се извърши разселване на 50 бр. фазани – по 25 за всяка дружинка. Продължава и подмладяването на ловците. В ЛД Остра могила бяха приети двама млади ловци.

Предстои откриването на новия ловен сезон и затова ловците се готвят за нови ловни подвизи.

Инж.Сийка ПЕТКОВА – специалист по ловно

стопанство при сдружението

 

Leave a Reply