Tyxo.bg counter
четвъртък , 11 август 2022

НЯМА ЛИ ИГРА, НЯМА Я И ПУБЛИКАТА

Футболистите на Берое имат възможности, но играят на приливи и отливи. Редуват силни  със слаби  изяви,  коментира наставникът, извел зелените до титлата през 86-та, Евгени Янчовски.

Той е категоричен, че беройци   нямат шанс за триумф в турнира за купата на страната. С наличния потенциал трудно ще се преборят за място в Европа, но имат шанс да са в първата шестица в родния шампионат:

-Триумф за купата ще бъде трудна задача за старозагорци – Лудогорец, ЦСКА  и Арда са все отбори, които трудно ще преборим. За шестицата обаче имаме шанс, стига да подобрим играта си. Лесно губим на пръв поглед спечелени мачове. Пример в тази насока е поражението ни от Славия. Вместо да подчиним белите с 3-4 гола разлика, преклонихме глава пред тях. Трябва да си взимаме точките от конкурентите, на които сме равностойни. Ще бъде трудно, но няма място за отчаяние. Тежките мачове чукат на вратата и ще ни е нужен актив, за да сме в челото. Не бива да губим много точки на собствен терен. Отборът ни не знае кога и как да играе. Объркан е и е без централен нападател. Мартин Камбуров се бори пред противниковото наказателно поле, но е на 41 години и не може да надхвърли себе си. На Даниел Генов пък му липсва игрови облик. Няма спойка с халфовете и с фланговите състезатели, така че да застане и да се върти около чуждата врата. Притежава бързина, но не може да я използва, защото другите качества му липсват, отбеляза Евгени Янчовски. Той не приема в Берое да се говори за напрежение:

-Напрежение има навсякъде. Беройските играчи трябва с изявите си да върнат доверието на феновете, за да могат да разчитат на тяхната подкрепа. Тукашната публика е такава. Пълни стадиона, когато отборът играе. Няма ли игра от него, няма я и публиката.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply