Tyxo.bg counter
четвъртък , 16 септември 2021

НУЖНИ СА ЦЯЛОСТНИ ЗДРАВНИ РЕФОРМИ

Трябва да положим усилия за подобряване материалната база на тукашните здравни заведения, коментира един от членовете на общинската здравна комисия и съветник от Воля Боян Кулев.

-Работим по подобряване качеството на медицинска помощ във всеки от  центровете. Предстои много работа и се надявам да успеем да решим много от казусите и проблемите, които установихме от началото на мандата. Около извършените одити, комисията успя да изгради добри, професионални отношения с всички управители на общински здравни заведения. Обсъдихме извършените проверки и разгледахме докладите, които ще влязат за гласуване в зала на следващата сесия. Обсъждаме и темата за  създаване на модерен общински център в сградата на бившата АГ-клиника., обобщи Боян Кулев. Той не подмина и въпроса с пандемията:

– Като млад човек мога да посъветвам хората да спазват всички предприети  от Националния щаб мерки. В световен мащаб COVID-19 рефлектира както върху физическото, така и върху психическото здраве на гражданите. Ето защо призовавам да бъдем отговорни и да ограничим разпространението на заразата. Боян Кулев е категоричен, че за да имаме работеща здравна система, трябва да повишим заплатите на всички, работещи в бранша:

-Те са обидно ниски, категоричен е той. Трябва да задържим всички млади, перспективни специалисти, но затова са нужни цялостни реформи в сектора.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply