Tyxo.bg counter
четвъртък , 11 август 2022

НПГВМ ОТДАВНА Е АВТОРИТЕТ В ЕВРОПА

Традиционно силен финал на учебната година отчете д-р Камен Ябълкаров – директор на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина (НПГВМ) Иван Павлов.

– В условията на извънредно положение и на извънредна епидемична обстановка след 16 март 2020 г. учебният процес се провежда дистанционно в електронна среда с изключително отговорното отношение на учители и ученици, каза той.  Родителите направиха всичко възможно да осигурят на децата си интернет и устройство. Учебната 2019/2020 година ще завърши успешно по този начин. Тя премина под мотото на 70-годишнината на гимназията. Отбелязахме я подобаващо с много гости и тържествени прояви. Стартирахме занятията в напълно обновена сграда, реновирани клиники и лаборатории, снабдени с модерна апаратура. Преподавателският ни екип се е доказал във времето. За него най-добре говорят постиженията на учениците ни. И именно това е най-голямата ни гордост, нашето „лице“ пред света – будните млади хора, жадни  за нови знания. Най-голямото българско средно училище по ветеринарна медицина отдавна е авторитет в Европа. Дипломите на нашите възпитаници са признати навсякъде по света. Отворени за тях са и вратите на университетите.

-Стремим се непрекъснато да подобряваме условията, в които нашите ученици учат, спортуват и творят, каза още д-р Ябълкаров. Практическото им обучение е на изключително съвременно ниво. Разполагаме с биохимична, химична, клинична, микробиологична, патологоанатомична, хистологична и паразитна  лаборатории, клиники по акушерство и гинекология, хирургия и ортопедия и учебно-опитно стопанство.

Обновяваме непрекъснато диагностичната и лечебната си техника. Разполагаме  с 3 компютърни кабинета и кинозала. Учениците от други населени места настаняваме в общежитие, което това лято ще ремонтираме основно. Освен отличния успех и многобройните награди от конкурси и състезания, в НПГВМ функционират и редица клубове по интереси – Дебати, Руски театър, Здравен кулинар. В духа на откривателството наши ученици установиха жива сателитна връзка с лаборатория на Южния полюс. Победители сме и в спорта – с традиционни призови места в леката атлетика, бадминтон, шах, футбол и др . НПГВМ Иван Павлов е образователна институция, която развива индивидуалния потенциал на своите възпитаници и се гордее с техните постижения. Наш приоритет е създаването на привлекателна и експертна среда, където младите хора да получат импулс за бъдещото си развитие. Вратите ни са широко отворени за всеки, който е мотивиран да усети духа и динамиката на бъдещата си професия.

 

Поля ИВАНОВА

Leave a Reply