Tyxo.bg counter
четвъртък , 16 септември 2021

НОВИ ГОСТИ ОТ ЧУЖБИНА ПРИ РЕСУРСНИТЕ ПЕДАГОЗИ

 

-Имаме готовност за работа в дистанционна форма. Готови сме и за работа с деца под карантина, каза директорът на старозагорския Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование Пламен Иванов.

-За нас годината стартира успешно. Успяхме да покрием всички училища и детски градини в града с ресурсно подпомагане. За нуждите им извършваме методическа подкрепа. Стартираме обученията си, които засега не са онлайн. Те се провеждат с помощник на учителя и с методическа подкрепа за училищата и детските градини, допълни Пламен Иванов. Той припомни, че е пред финализиране проектът за адаптиране на всички предмети и теми за 5, 6 и 7-ми клас, (с изключение на практически ориентираните),  според нуждите на децата със специални образователни потребности.

За Пламен Иванов днешните будители са хората, които четат и  разбират нормативните уредби в образователната сфера и ги надграждат.

  • Будител в областта на специалната педагогика е Калоян Дамянов, който е част от Националния институт за образование и приобщаващи политики. Част е и от столичния Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование. Това е човекът, който полага най-голяма грижа за  ресурсните учители и за децата със специални образователни потребности.

Пламен Иванов поясни, че се разширява обхватът на проекта на ръководения от него център, в който ще практикуват гости от чужбина:

-Преди ни посетиха  две млади дами от Турция и Франция. Сега  турските представители са двама, плюс един от Полша, поясни Пламен Иванов.

Генади СПАСОВ

Leave a Reply