Tyxo.bg counter
неделя , 29 ноември 2020

НОВАТА КАУЗА НА ЗААРА

 

В ЗААРА естейт, както е нормално да се очаква от тази може би най-дейна родна винарна, отново всичко е в кипеж. В разгара на коронавирус пандемията и извънредното положение, тук успяха да приключат с най-новите си 170 дка лозя. В ЗААРА продължават да разчитат да традиционно българското – Рубин и Мавруд – и нетрадиционно чуждото – Карменер, Малбек и Сира. По този начин едно от най-новите родни виносветилища добавя нов вино щрих към иначе почти всеобхватните си начинания. Напомняме, че едновременно с избата стартира и СПА комплексът им в Главан. Миналата година построиха собствена овцеферма, мандра и ресторант в центъра на Стара Загора.

В момента лансират и нова кауза с марка ЗААРА. Този път тя е в полза на Сакар планина и представлява нова серия – КАУЗА, от която за всяка продадена бутилка от избата ще засадят по едно дръвче. Идеята е да се възстановят всички гори на Сакар, пострадали от пожари през последните години.

Cauza Мерло и Каберне Совиньон е вино, богато и ароматно като сакарската есен. Когато вечерите застудеят и камините забумтят, то разказва своята приказка за изобилие, уловило топлината на сакарското слънце в плътните си дълбини.

Розето от Мерло CAUZA е с изискан вкус с нотки на малина, зряла слива, праскова и ягода. Всичко в него носи пролетна лекота и ефирна нежност.

Тамянка Cauza  също служи на каузата с гордост. Като сакарско лято, тя е свежа, с вълнуващ аромат и нежни нотки на бяла роза и индрише. Точно като уханния въздух, който дишаме с пълни гърди, Тамянката ни носи далечен дъх на билки.

Артистичните етикети на КАУЗИТЕ са дело на талантливия дизайнер и художник Ivan Yanev от What A Monstar, опаковките са произведени от разградими материали, без употреба на пластмаса.

Наслаждавайте им се с усмивка и помнете, че всеки може да обогати света най-малко с едно дръвче. И то само като отвори бутилка вино.

www.zaaraestate.com

Поля ИВАНОВА

Leave a Reply