Tyxo.bg counter
неделя , 29 ноември 2020

ЛЯТНОТО ВИНО ВЪЛШЕБСТВО НА ЯМАНТИЕВИ – ВИЛА АРМИРА

След февруарската Гранд Резерва Каберне Совиньон‘18 от Ямантиеви, следва и най-новата лятна оферта на ивайловградската изба.  На пазара вече излезе едно от най-търсените вино вълшебства  Вила Армира – млад, лек и освежаващ купаж от Шардоне, Пино Гри и Совиньон Блан! Какво по- ободряващо и същевременно изтънчено за любителите на божествената напитка!

И  за да останем на тема вълшебства, нека кажем как експериментаторите и винаги артистични  собственици на изба Ямантиев, организираха  първия си противоепидемичен, сполучлив опит. На границата между реалност и магия в мистичните Родопи семейство Ямантиеви сбра мало и голямо в избата си навръх Еньовден. Всички знаем народното поверие, което гласи, че  на този ден цветята и билките имат най-голяма сила да лекуват. Използват се, освен това, и за гонене на духове, както и за правенето на магии. За целта обаче  се събират преди да изгрее слънцето. Преди първите лъчи се берат и полски цветя, от които се прави голям венец. През него се преминава три пъти за здраве, а после се пази през цялата година.

На билките, венците и еньовденския ентусиазъм на Ямантиеви могат да завидят и най-изпечените билкари. И дано, според поверието, всеки минал под тях да се радва на здраве през цялата година! А отпил ли е и по глътка – две от неземните Ямантиеви еликсири, вълшебството със сигурност е завършено! Дъхавото и интензивно ивайловградско вино и без билките е в състояние да твори чудеса!

@WineCellarYamantievs

Пенка ПАРАШКЕВОВА

 

Leave a Reply