Tyxo.bg counter
вторник , 2 юни 2020

Лазар Будаков: ОЧАКВАМ ФАЛИТ НА ФУТБОЛНИ КЛУБОВЕ

Бившият футболен арбитър Лазар Будаков  е категоричен, че пандемията от коронавирус ще остави негативен отпечатък върху най-популярната игра  у нас.

-Очаквам фалит на редица родни клубове. Очертаващата се тежка икономическа криза ще принуди тимовете, които оцелеят, да се обърнат към повече български  таланти и умерено да пазаруват чужденци. В това няма нищо лошо. Трябва да залагаме повече на българското и  да погледнем към школите си, убеден е Лазо. Запитан какъв трябва да е формата на висшия ни ешелон, събеседникът ни е категоричен:

-Аз съм привърженик на старата школа. Предпочитам елитът ни да е с 16 отбора. Лазар Будаков взе отношение и по темата за бъдещия президент на БФС.

-За поста се спряга името на Стилиян Петров. Той е едно изстрадало момче. Пребори се с коварна болест. Видял е много от живота и футбола. Подходящ е за футболен шеф. А Съдийската комисия на централно ниво трябва да оглави някой авторитет. Моите фаворити са Антон Генов или някой между Любен Ангелов и Любе Спасов. Изброените от мен лица са подготвени. Минали са през цялата йерархия на съдийството. Това е причината да се спра на тях. На футбола ни като цяло му трябва промяна.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply