Tyxo.bg counter
неделя , 29 ноември 2020

КАК СЕ ПРОМЕНЯ ВКУСЪТ НИ КЪМ ВИНОТО?

Многократно сме чували израза, че срещу природата и нейните капризи не можем да се борим. Съдейки по отминалото лято, можем да заключим, че родните атмосферни условия не бяха никак благоприятни за лозарите и производителите на вино.

Тезата подкрепи и управителят на прочутата с продукцията си у нас и зад граница изба ШАТО КОЛАРОВО– Стоян Стоянов. Откакто съществува винарната, не сме имали по-лоша реколта на грозде, не толкова от гледна точка на количеството, а по отношение на качеството. Не можем да се противопоставим на множеството паднали дъждове и град. Наложи се да вложим допълнителни средства и усилия, за да опазим реколтата. . Преобладаващите ни сортове   са Каберне совиньон, Сира и Малбек , обобщи Стоян Стоянов. За любителите на хубавото вино, той анонсира появата през януари на новите стойностни червени вина с марка ШАТО КОЛАРОВО.

Стоян Стоянов е категоричен, че благодарение на усилията на специалистите от винения бранш, културата и вкусът на българина към напитката на Дионис се повишават и постоянно се променят. Преди нашенецът е консумирал предимно червени вина. Сега бялото вино взима връх пред червеното. Модата наложи и все по-често у нас да се пият розе и по-свежи вина, имащи плодови нотки. В тази връзка ШАТО КОЛАРОВО подготвя  в началото на идната година изненада с два нови вида розе.

Генади СПАСОВ

Leave a Reply