Tyxo.bg counter
четвъртък , 17 юни 2021

Елена Нонева: ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ОТДАВНА Е В ХОД

-Медиите трябва да престанат да занимават обществото с мненията на двамата първи мъже в държавата, каза по повод постоянно заливащите публичното пространство словесни нападки по оста Борисов-Радев лидерът на Политическо Движение Социалдемократи адвокат Елена  Нонева.

Тя е категорична, че предизборната кампания у нас отдавна е в ход.

-Белег за това беше още първата отмяна на мерките срещу пандемията. В предизборна кампания вече се намират всички парламентарно представени партии.  Не изключвам извънредни парламентарни избори, макар че времето за подготовката им е малко. Те биха дали шанс за изява на нови играчи на политическата карта, в лицето на Мая Манолова, Цветан Цветанов и Слави Трифонов, подчерта Елена Нонева. По думите й има много общо между старата десница и левица.

– И двете са еднакво раздробени. Старата десница има шанс да прескочи бариерата, единствено ако се обедини. В противен случай симпатизантите на синята идея ще припознаят  проектите на Манолова, Цветанов или Трифонов. Левицата е не по-малко раздробена от десницата. Всички, които преди работиха за Нинова, вече не я приемат  като лидер. Тя няма качества на такъв и не може да обединява. За четири години, начело на БСП, Корнелия доказа само, че може да разрушава. Столетницата няма мнение по злободневните теми. От нея на моменти чуваме само истерични крясъци, но не и конкретни решения на проблемите. Националната програма с решения за излизане от кризата, която социалистите представят, не е дело на Нинова. Сбор е от идеи на други червени лидери преди нея. В БСП няма диалог. Там нещата, освен че не се подобряват,  са по-зле в сравнение с последните четири години.  По отношение на обединението на социалдемократическите партии у нас, лидерът на Политическо Движение  Социалдемократи изрази увереност, че  до следващите парламентарни избори те ще намерят път на единение.

Елена Нонева не подмина и темата за записите и снимките, свързани с Бойко Борисов.

– За да спрат спекулациите, лично премиерът трябва да поиска експертиза на телефонните разговори и на снимките, уличаващи го в злоупотреби. Те поставят България в много неудобно положение пред Европа не само за момента, но и в бъдеще. Борисов е длъжен да изчисти името си. Фактът, че не го прави, поражда обществени коментари и кара преобладаващата част от сънародниците ни да приемат всичко за истина. Нека прокуратурата, както се самосезира по случая с Васил Божков, така да направи проверка и на министър- председателя. И не знам какво още чака, за да не го направи.

Елена Нонева е на мнение, че коронавирусът нито е преборен, нито скоро ще бъде преборен.

-Не виждам някой да е разработил  ваксина или лекарства срещу COVID-19. Опасявам се от по-сериозната мутация на вируса. Дано това да не се случи. Иначе безработните няма да издържат. Колкото и да искат да са дисциплинирани спрямо мерките  ще излязат на улицата. Ще го направят, ако социалният им статус остане нисък през есенно-зимния сезон, който е най-тежкият в годината.

Говорейки за криза, Елена Нонева изрази мнение, че такава има и сред адвокатите.

-Съдът вече работи, но в момента е много натоварен, защото в продължение на два месеца нищо по делата не се движеше и те се натрупаха. Някои от заинтересованите страни пък са изнервени, че съдебното производство се бави.  Но срещу това, нищо не може да се направи.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply