Tyxo.bg counter
вторник , 2 юни 2020

Елена Нонева: ДА ПОДКРЕПИМ РОДНИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ

-Трябва да бъдат подкрепени антикризисните  мерки, предложени от земеделския министър Десислава Танева. Те защитават родния производител и принуждават големите търговски вериги да продават български стоки. Не считам, че това ще оскъпи предлаганата продукция, защото плащанията на веригите към производителите е след 45 дни. Така излиза, че производителите и потребителите поддържат веригите. Считам това за недопустимо. Щом чуждите вериги  искат да развиват търговия в България, нека бъдат така добри и да подадат ръка на производителите ни и на потребителите, продавайки стоките на цените, на които ги продават в собствените си държави, отбеляза лидерът на Политическо Движение Социалдемократи  адвокат Елена Нонева.

Тя е категорична, че не е нормално една и съща стока, дори обърната в лева, да е в пъти по-скъпа у нас, отколкото в чужбина.

-Такава е политиката на всички чужди вериги, намерили място на нашия пазар. Щом сме държавата с най-ниски доходи в ЕС, е некоректно да потребяваме едни от най-скъпите стоки от първа необходимост на стария континент, допълни Елена Нонева.

Според нея оперативният щаб за борба с коронавируса действа адекватно, според създалата се ситуация. Светът се оказа неподготвен за споходилото ни голямо изпитание. Надявам се то да отмине, без да ни донесе много жертви. Сега е времето за диалог между институциите. Само така ще преодолеем пандемията.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply