Tyxo.bg counter
четвъртък , 26 май 2022

ДИВИНО ТЕЙСТ ОТНОВО СЪБИРА ВИНОПОКЛОННИЦИТЕ

И отново със забележителна програма, майсторски класове и лекции. На събитието в Интер Експо Център присъстват 84 от най-добрите български производители. Акцентът тази година: Колко е важен произходът – местните сортове и важността на регионалното изражение, не само в най-известните винарски райони по света, но и у нас.
Вино с акт за раждане! Северните тероари на България – майсторски клас с дегустация на 8 вина на един от водещите ни сомелиери – Марин Атанасов.
Неочаквана Австрия – Яна Петкова – възпитаник на Австрийската винена академия- представя австрийски сортове цирфандлер, ротгипфлер, червен велтлинер, нойбургер, санкт лаурент, вилдбахер.

100 години история на Гави с La Scolca –прочутите вина от Гави в италианския Пиемонт, датирани преди 100 години от фамилия Солдати в имението La Scolca. Специална презентация за типичния местен бял сорт Кортезе от Анджело Габало, който от 17 години дирижира пазарите на La Scolca в света.

За DiVino.Taste  пристига най-младият Master of Wine на Германия, Константин Баум MW, който ще представи вината на Калифорния като посланик на Калифорнийския винен институт за Европа. Той е собственик на иновативната онлайн компания meinelese.de за дистрибуция на бутикови вина в Германия. .
Херес, Порто и Мадейра – майсторски клас на Благой Кузмански – един от 20-те посланици на шери в света, дипломирани през 2018 в град Херес след крайно стриктен подбор. Вертикална дегустация на 8 реколти Сира от Южен Сакар ще демонстрира талантливият класически пианист, Иво Върбанов – създател на собствено лозе (2005-а) край село Изворово и на собствено вино,  високо оценено у нас и в чужбина.

Някои от най-добрите зехтини в света от три емблематични провинции на Андалусия –представя Анна Петкова, сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк. Майсторски хапки на Севда Димитрова –Master Chef на България 2016.

За първи в Зона Good Mood  в зала 6 на Интер Експо Център – подбрани продукти и винени аксесоари.

Пълната програма на изложението и билети онлайн на www.divino.bg

Пенка ПАРАШКЕВОВА

Leave a Reply