Tyxo.bg counter
четвъртък , 17 юни 2021

ДВОЙНО ЗЛАТО ОТ СВЕТОВНОТО ЗА ВИЛА МЕЛНИК

За ВИЛА МЕЛНИК няма нужда от излишни приказки. Избата отдавна шества в най-новите световни винени пътеводители. Yong&Crazy Melnik отразиха дори и в Guardian.  След поредицата от медали и отличия, на фокус този път са двете златни отличия за избата от concours Mondial de Bruxelles’19 за Aplauz Merlot Reserve 2016 и за                           Градушка – Hailstorm 2016!

Градушката удари на 1ви юли 2016г. – разказват за медалиста си от ВИЛА МЕЛНИК. – Унищожи 75% от насажденията ни. Гроздето, което оцеля, пое цялата сила на лозата. Резултатът е вино с необикновена концентрация и мощ! Отлежало 12 месеца в български дъбови бъчви. Благородно вино с дълъг потенциал за отлежаване. Купажът от Мелник 55, Мавруд, Каберне совиньон и Сира е с тъмен рубинен цвят, интензивен аромат на вишни, боровинки, земя и кожа. Вкусът е комплексен – плодов, с нюанси на евкалипт и кора, мощно тяло със стегнати танини и безкраен послевкус.

Aplauz Мерло Резерва 2016 спечели аплаузите на брюкселския конкурс с дълбок, рубинен цвят, плодови аромати,  подправени с пикантни шоколадови нотки. Изваяно от внимателно подбрано грозде, отлежало 18 месеца в български дъбови бъчви.                  Аплаузи от почитателите на ВИЛА МЕЛНИК и наздраве!

www.villamelnik.com

Пенка ПАРАШКЕВОВА

Leave a Reply