Tyxo.bg counter
четвъртък , 16 септември 2021

ГРАДЪТ ЗАСЛУЖАВА МОДЕРЕН ЗДРАВЕН ЦЕНТЪР

Въпреки извънредната  обстановка, в която ежедневно сме поставени, 7-те общински здравни заведения работят добре, коментира д-р Георги Господинов- член на общинската здравна комисия и съветник от квотата на ГЕРБ. По темата за избора на директори на редица местни здравни заведения, той допълни:

-Бях председател на комисията по избор на директор на т. нар. ТУБ Диспансер. С колегите сме в непрекъснат контакт с новата управа. Там веднага се усеща свежият полъх на промяна и развитие. Длъжен съм да отбележа, че това заведение е от първостепенна важност за региона, тъй като туберкулозата и в наши дни продължава да е социалнозначимо заболяване. Промените, които настъпват в ТУБ Диспансера, са положителни. В останалите здравни заведения, те не са толкова кардинални. Моето мнение е, че с усилията на управителите и на персонала на общинските здравни заведения, общината предоставя добри условия и качествено лечение, каза д-р Георги Господинов. Той е категоричен, че от Здравната комисия на местния парламент винаги са отворени за разговори с директорите на лечебните заведения.

-Срещите с тях са чести. Работим добре. Наскоро  приключихме проверките, с които целяхме да установим прозрачността за случващото се там. Обсъдихме също и с какво можем да сме им полезни. Запланували сме във всички завения да бъде модернизирана материалната и техническата база. На последните заседания на Общинския съвет бяха приети точки за закупуване на нова апаратура за нуждите на здравните заведения.  Надявам се един ден Стара Загора да разполага с модерен общински център  в сградата на бившия АГ комплекс Това би повишило нивото на обслужване и здравето на пациентите.  Д-р Георги Господинов не отмина и актуалния въпрос за пандемията:

-Едва ли някой може с точност да прогнозира как  ще се развие пандемията. В последните дни напрежението около коронавируса непрекъснато се покачва. Взетите от общината мерки срещу COVID-19 са съобразно изискванията на СЗО .  Виждам как общинските служители работят непрестанно да запазят здравето и живота ни. Знам, че в учебните заведения, учреждения, градския транспорт и т.н. се полагат много усилия, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки. Нека самите ние да бъдем по-отговорни към себе си и близките си. В Здравната комисия имахме няколко срещи с директорите на РЗИ и УМБАЛ, които ни увериха, че са добре подготвени и няма място за паника.

Генади СПАСОВ

Leave a Reply