Tyxo.bg counter
понеделник , 18 януари 2021

В КИРИЛ ХРИСТОВ ПОДПОМАГАТ ТАЛАНТИТЕ

Четири паралелки от приблизителна бройка по 22 деца в първи клас ще приеме за новата учебна година VI Основно училище Кирил Христов информира неговият директор Господин Балъкчиев.

Продължава традицията възпитаниците ни да са сред активните участници в конкурси от различен характер. Включихме се в 8 олимпиади и 13 състезания. От всички тях се върнахме с престижни награди. Само от състезанието по български език и математика за 5,6 и 7 клас- Многознайко имаме 26 отличия. Средната оценка на децата в четвърти клас от националните изпити по български език, математика, човек и общество и човек и природа е над Мн. Добър 5.

Господин Балъкчиев припомни, че делегация от училище Кирил Христов посети университета в Истамбул по покана на декана на Технологичния факултет към него проф. Севинч. Докоснахме се и до училището за таланти Океанос колеж. По отношение базата му отстъпваме единствено що се отнася до корпуса за хранене.

Убеден съм, че ролята на съвременното училище не е само да е средище на знанието и науката. То трябва да открива и развива талантите на децата към изкуството и спорта и да поощрява желанието им за изява.

Директорът на училище Кирил Христов каза още, че школото разработва зала по природни науки, за да могат ориентираните към тях малчугани да получат още по-добри условия за работа.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply