Tyxo.bg counter
четвъртък , 17 юни 2021

ВЪЗХОДЯЩА НАСОКА В ОУ КИРИЛ ХРИСТОВ

За поредна година IV Основно училище Кирил Христов  очертава положителни хоризонти на своето развитие. Възпитаниците му са вече близо 920. По броя на учениците си то се нарежда в челната тройка сред старозагорските основни школа. При това става дума за малчугани от 1 до 7 клас, без подготвителна група.

За 128 първокласници, разпределени в пет паралелки, ще удари първият учебен звънец. Петокласниците ще бъдат вместо в пет в четири паралелки от по близо 30 ученици.

Директорът на училище Кирил Христов  Господин Балъкчиев се похвали с отличната му база. Започва усилена работа по два проекта по програма Еразъм+ . Предстои реализацията на проекта Педагогика в зелено. Преподаватели ще посетят испанския град Валенсия. Другият проект по Еразъм+ отново е с екологична насоченост. Възпитаниците  на школо Кирил Христов Виктор Бояджиев и Симеон Спиров, с преподавател Екатерина Йовчева бяха на екологичен лагер в Мелник със свои връстници от България и Франция.

-При нас  екологията е широко застъпена. Разходи ли се човек по двора, или из класните стаи на училището,ще види много зеленина. Темата за природата, за нейното облагородяване и защита, ни е силна. Предстои да се включим в много инициативи на тукашното Държавно горско стопанство.

Стартирахме новата си интересна инициатива  Лятна академия. Тя дава възможност на бъдещите първокласници чрез редица инициативи, подготвени от наши учители, да свикнат с живота в училището преди първия учебен ден-обобщи Господин Балъкчиев.

Иван НЕЙКОВ

 

Leave a Reply