Tyxo.bg counter
събота , 4 декември 2021

ВЪВ ВОЛЕЙБОЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ СИ ПИШАТ ОТЛИЧЕН

-Имаме всички основания да си дадем най-високата оценка по шестобалната система, каза Живко Желев-член на УС на родната волейболна федерация, председател на волейболен клуб Берое- мъже и управител на доказаната в енергетиката фирма РУДИН.

-Националите ни при мъжете са част от Световната лига, дамите натрупаха победи в Златната лига, юношите ни до 16 години  и девойките се класираха за европейските първенства в своите възрасти. За страната ни предстоят домакинство на световното за юноши до 21 г. и на европейското първенство за жени. Юношите до 17 години пък отиват на световното първенство в Техеран. Мъжете ще играят на европейското първенство. Класирани сме  във всички форуми за всички възрасти. Само точка не достигна на мъжкия национален тим да играе на олимпиадата, отбеляза Живко Желев. За своя клуб Берое той допълни, че ще се бори за класиране в горната част на таблицата в елита:

-За целта трябва да преодолеем групата на смъртта, където наши конкуренти са силните състави на Левски, Добруджа и Дея (Бургас). Групата ни е от 21 състезатели, а средната възраст на отбора е 23 години. Новите ни попълнения са разпределителят Денимир Димитров, финиширал трети през миналата година в шампионата на Унгария с тамошен отбор, и млад руски център, идващ от втория тим на Динамо (Москва).  До три години Берое ще преследва  титлата на най-високо ниво в мъжкия ни волейбол.

Генади СПАСОВ

Leave a Reply