Tyxo.bg counter
събота , 4 декември 2021

ВСЕКИ ОТСТРЕЛЯН ЕКЗЕМПЛЯР Е ГОРДОСТ ЗА ЛОВЕЦА

Според един от знаковите членове на дружинката от гурковското ловно сдружение Прохода адвокат Иван Иванов, отминалата 2019-та е била успешна и богата откъм слука и трофеи.

-Лично аз нямах значими постижения, но колегите записаха някои подобаващи резултати. Постоянно извършваме мероприятия за подхранване на дивеча.  Радваме се на добро животинско разнообразие.   В ловния ни район преобладава дивото прасе. За радост не сме попадали на случай на Африканска чума по свинете (АЧС), каквито бяха констатирани в множество райони на страната. Не съм специалист, за да се ангажирам с мнение дали АЧС ще дойде и в Гурково. Ходим на лов. Предупредили сме ловците. Изследваме всяко едно отстреляно животно. Изпращаме проби от поразения дивеч по надлежния ред. Придържаме се към указанията на експертите от Югоизточното предприятие и ако недай Боже се натъкнем на АЧС ще бъдем още по-стриктни по отношения на предписаните ни мерки-каза Иван Иванов. И той, като повечето ловци е привърженик на свинския лов.

-От 23 години съм ловец. За това твърдя, че всеки един отстрелян екземпляр е гордост за притежателя си. В рода ми ловът се предава по наследство. Баща ми и чичо ми също са ловци. Навремето обичахме да казваме, че е по-трудно да станеш ловец, отколкото партиен член. И сега не е лесно, но всеки който има мерак, може да стане ловец. За радост  все повече младежи се насочват към това интересно хоби-добави Иван Иванов.

Генади СПАСОВ

 

Leave a Reply