Tyxo.bg counter
четвъртък , 11 август 2022

ВОЛЕЙБОЛЪТ Е НАЙ-УСПЕШНИЯТ СПОРТ У НАС

-Влизането в първата шестица е напълно изпълнима цел, коментира председателят на Националната волейболна лига на елитния мъжки клуб Берое и управител на РУДИН Живко Желев.

-Имаме само две нови попълнения, сред които и руският състезател Алексей Зимченко. Не ни е нужна мащабна селекция. Играчите ни са по-добри от половината, подвизаващи се в Европа, волейболисти. Наясно сме, че ни предстои директен сблъсък с водещите тимове у нас. По пътя към успеха разчитаме много на младежките си национали Руси Желев, Иван Тасев-младши, Стоян Стоянов и Чавдар Съловски. Толкова много младежки има само Левски. Определям отборите в най-високото ниво на волейбола ни  като много силни. Трябва да се изправим срещу всеки от тях. Жребият е хвърлен и трябва да го приемем, подчерта Живко Желев. Той отстоява тезата, че професионалните клубове трябва да харчат разумно, за да оцелеят.

Спортният меценат е категоричен, че работата му като председател на Националната волейболна лига ще си проличи в следващите няколко месеца:

-Направих някои промени, от които някои хора не са доволни. Най-доволен съм, че успяхме да намерим генерален спонсор на лигата. Тя ще се казва Efbet Супер Волей. Волейболът остава най-успешния спорт у нас. Станахме пети   при юношите до 17 години.  Втори сме на световния шампионат при 19-годишните. Шести сме в света при юношите до 21 години. Момичетата до 17 години са трети в Европа, а 19-годишните играха на световния шампионат. Иска ми се да се подобри организацията в националните отбори. Част от състезателите не гледат достатъчно професионално на задълженията си. Националните ни гарнитури са способни на много по-добри класирания.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply