Tyxo.bg counter
четвъртък , 17 юни 2021

Валентин Грудев: ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИМ ДА ИГРАЕМ СРЕЩУ СГЪСТЕНА ЗАЩИТА

Според спортния директор на Берое Валентин Грудев част от причините старозагорци да губят точки от началото на футболния ни шампионат се крият в това, че повечето от родните ни тимове дават максимума от възможностите си именно срещу заралии:

-Длъжни сме да отчетем факта, че сме се превърнали във фактор на родна сцена, щом преобладаващата част от конкурентите ни играят навито и срещу нас дават максимума от възможностите си. С изключение на Лудогорец и ЦСКА, останалите ни тимове, предимно се бранят, рушат играта и я бавят с лежане по терена. Трябва да се научим да играем при такива обстоятелства. Те станаха главна причина за домакинските ни загуби  срещу Арда и Локомотив (Пловдив) и за трудния ни успех над Етър като гост, подчерта Валентин Грудев.

Той се спря по-подробно на домакинската загуба на зелените с 0:1 от Арда.

-До гола на противника, а и след него, имахме пълно превъзходство, контролирахме събитията на терена. Инкасирахме гол от едно положение пред нашата врата. Пропуснахме да поведем, а опонентът ни го  направи. След това той накъсваше и бавеше играта. Това не е нашата игра. Подведохме се по стила на Арда, а трябва да се научим да му противодействаме. Ще има още много такива мачове, изходът от които ще е определящ в борбата за точки и за място в челото на класирането. За да разчитаме на успех, е редно да се научим да печелим срещу практикуващи подчертано дефанзивен футбол тимове, допълни Валентин Грудев.

Той е категоричен, че в беройските редици осезаемо се чувства липсата на креативен футболист като Ибрахима Конте, който е контузен и все още не е готов за изяви.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply