Tyxo.bg counter
неделя , 19 май 2019

НОВИНИ

JITA

Обратното начисляване на ДДС при търговията със зърнени култури да продължи да се прилага, настояват от Националната асоциация на зърнопроизводителите, след като финансовото министерство отчете, че  данъкът за възстановяване е намалял с 207 млн. лв., в сравнение с 2013 г. Продължават и преговорите с ведомството по отношение на регистрирането и отчитането на доставките и потреблението на горива.

Оперативна програма Морско дело и рибарство 2014-2020  ще бъде изпратена за одобрение в Европейската комисия до края на юни, съобщиха от агроминистерството.

65% от застраховката на етерично-маслените култури ще се покрива от министерството на земеделието, пише Фермер.БГ. Схемата вече е одобрена от Европейската комисия.Очаква се старт на розобера при стартовите цени над 2 лв/кг.

Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) настоява срокът на Кампанията по директни плащания да се удължи до 15 юни 2015 г. без санкции.

Производителите на лозя ще могат да закупуват права на засаждане от Националния резерв до края на годината, стана ясно след техническа среща относно новата система на ЕК за издаване на разрешителни за засаждане, която ще встъпи в действие от 2016 г.

ЕК спира прилагането на Схемата за частно складиране на свинско месо, открита през март, за да се регулират средните пазарни цени на свинско месо в ЕС, като се възстановява пазарното равновесие чрез временно изтегляне на месото от пазара.

Увеличават се количествата български плодове по схемата Училищен плод, съобщи зам.-изп. директор на Фонда д-р Лозана Василева по време на форум в Стара Загора. До момента ДФЗ е изплатил над 5,5 млн. лв. по схемата за 2014/2015 г.

Пенка ПАРАШКЕВОВА

Leave a Reply