Tyxo.bg counter
неделя , 20 октомври 2019

БГ КЛИМА Е В КРАК С НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ

 

Съсобственикът на утвърдената на пазара на климатичната техника фирма БГ КЛИМА-Тихомир Трифонов поясни, че новите тенденции в бранша са поетапно да бъде намален вносът на стария тип фреон R 410. Той беше най-разпространен до момента. Постепенно квотите му за внос ще бъдат ограничени, а до 2025-а, вносът му ще бъде забранен .Водещите  марки в производството на климатици почти изцяло още от миналата година пуснаха цяла гама модели  с новия фреон R32. Той е разработка на DAIKIN. Появата му за сметка на R 410 се наложи заради по-ниското му с близо 1/3 число на потенциал за глобално затопляне GWP. Това е тенденция, наложена от ЕС.

Препоръчвам на клиентите да се доверят на новия фреон заради по-добрите му характеристики. Той е по-устойчив при употреба. По-бързо влиза в работен режим, количеството му в машините е намалено. Качествата и предимствата му пред R 410 са безспорни. От БГ КЛИМА го предлагаме на ползващите услугите ни граждани и фирми вече близо четири години и не сме имали проблеми . И при него, както при предшественика му, е  препоръчителна профилактика, на климатика както през зимния, така и през летния сезон. Добре е машините да се поддържат. Предпазвайки ги от замърсяване, си спестяваме консумация на еленергия и по-дълго запазване на съставящите климатиците части.

Тихомир Трифонов каза още, че в последните няколко години БГ КЛИМА разви присъствието си и на пазара на термопомпи. Те предоставят  отопление за  дома- подово отопление, отопление чрез радиатори, чрез конвектори и битова гореща вода (БВГ). Термопомпите са подходящи за еднофамилни къщи и апартаменти. Те са инвестиция с перспектива. Търсете БГ КЛИМА на старозагорски адрес:

Бул: М. М. Кусев 34/А, ет. 2, ап.3

www. bgclima.com

 

PR

 

Leave a Reply