Tyxo.bg counter
събота , 20 април 2019

АДВОКАТ СЕ СТАВА ПО-ТРУДНО ОТ ПРОКУРОР

Да станеш адвокат днес е много по-трудно от това да си съдия или прокурор. Така е, защото изпитите за адвокати са много по-трудни от тези за съдии и прокурори. Ако действащите адвокати сега се подложат на изпит, процентът на издържалите го едва ли би бил 100.  Освен че трябва да следи промените в родното законодателство, съвременният адвокат трябва да се съобразява и с европейското законодателство. Доказва го фактът, че редица съдебни решения, които родната система е приела, биват оборени в европейския съд. От това често следват санкции за България, каза председателят на Общинския съвет и адвокат по професия Таньо Брайков.

Той е категоричен, че непрекъснатите упреци, че съдебната ни система е корумпирана и трябва да се реформира, са неоснователни. И у нас, и в Европа се говори негативно за съдебната ни система. Тя обаче, си е много добре уредена. В едно съдебно дело винаги има две страни. Едната от тях винаги е губеща и прави от това черен PR на системата.

Таньо Брайков не подмина и темата за ремонтите в централната градска част. Той сподели, че основните от тях ще приключат до края на годината. Традиционната Коледна елха ще запалим пред обновения център. Там нямаме нито една зле поставена плочка.

Иван НЕЙКОВ

Leave a Reply